Ti kérdeztétek

Gyakran ismételt kérdések

Hol vállalsz fotózásokat, külföld-belföld?

Egyaránt dolgozom kül és belföldön is. Számos országban dolgoztam már, de nagyon kedvelem a hazai tájakat is.

Milyen a stílusod?

A galériában szereplő fotók több stílust mutatnak be. Nincs két egyforma pár, más-más igényekkel keresnek meg. A legfontosabb hogy megbeszélések során kiderüljön mi az ami hozzátok a legközelebb áll. Ha ez megvan nekem már könnyű dolgom van, hisz tudom mire van szükségetek.

Hogyan zajlik veled egy kreatív fotózás?

Közösen kiválasztjuk az általatok szimpatikusnak vélt helyszínt. Legyen az itthoni vagy akár egy külföldi lokáció. Ha egy külön napon történő kreatív fotózásról van szó, mindenképpen a késő delutáni szép fényeket javasolnám. Segítek a szükséges kellékek összeállításában. Általában jó dolog ha van még velünk kisérő aki segit a ruha igazításában. 

Hogy zajlik veled egy esküvői Nagy Nap fotózás?

A nagy napon igény szerint már  a készülődés fázisától jelen vagyok. Ellenben a kreatív fotózással , itt a háttérből szinte észrevétlenül örökítem meg a nagy nap történéseit. A csoport fotózások, kis csoport fotózásoknál segtek a helyszín kiválasztásban. A szertartásoknál, tanácsokat adok, bevonulás, szülő köszöntő, gyűrű húzás.

Hogy zajlik egy jegyes fotózás?

A jegyes fotózás egy kiváló alkalom arra, hogy megismerjük jobban egymást. Tudjam milyen közeg szükséges, amiben Ti otthonosan mozogtok. Főpróba egy kreatív fotózásra, elgyakoroljuk a pózokat. A jegyesfotózáson készült anyagot fel tudjatok használni majd a későbbi szülő köszöntőhöz, vagy akár kinyomtatva az esküvői dekoráció részeként is használhatjátok.

Kreatív fotózást a nagy napon vagy inkább külön napon ajánlod?

A kreatív fotózás egy nagyon fontos része az esküvőtöknek. A nagy napon a szertartások előtt is kivitelezhető, vagy akár egy külön napon. A külön napon való fotózást jobban prefereáljuk mi fotósok. Miért? Nincs kapkodás, nyugodt környezetben könnyebb az ellazulás. Szakamilag pedig a fényviszonyok sokkal ideálisabbak egy késő delutáni, vagy akár naplemente közeli időszakban , mint ebéd után vagy kora délután a keményebb fényekkel. Igaz a külön napon való kreatív fotózásnak megvan az a hátránya, hogy még egyszer fel kell öltözni, időt kell szánni rá, smink, haj stb.. De higgyétek el megéri .

Mi történik, ha esik az eső a megbeszélt napon?

A kreativ fotózás előtti napon is egyeztetek Veletek. Ha látjuk, hogy az időjárás nem optimális, még mindig van lehetőség az átszervezésre. Hisz ezért is tesszük külön napra a kreatív fotózást, hogy az időjárásnak ne legyünk kiszolgáltatva.

Hogy kapom meg a képeket és mikor?

A nagy nap utáni héten egy felhőbe feltöltöm az elkészült , leválogatott képeket. Mindig 2 méretben töltöm fel , egy eredeti nagyfelbontású , és egy úgynevezett webre optimalizált méretűt amit a megosztásokhoz (facebook, insta, vagy akár a szülöknek, barátoknak..) küldhettek. A komplett galériát átnézem , leválogatom és technikailag utómunkázva (fények, színek, kontraszt beállítása) adom át.

Egyedül dolgozol?

Áltaában igen , de van lehetőség másodfotósra is. Ez leginkább annak a függvénye hogy a násznép létszáma hogy alakul.

Hogyan vehetjük fel veled a kapcsolatot?

A kapcsolat fülre kattintva egy űrlap kitöltése után emailben kapok értesítést a megkeresésről. Vagy akár az oldalon működik egy aktiv chat rendszer is ha szimpatikusabb ( messenger, viber , whats up )

Milyen felszereléssel, eszközparkkal rendelkezel,van e tartalék felszerelésed?

Felsőkategóriás gépekkel, optikákkal dolgozom. Célom hogy a lehető legkorszerűbb technikával a saját munkám is megkönnyítsem. Mindig több gép van nálam , dupla kártyafoglalattal, egyik kártyára fotózok, míg a másikra a mentés megy.

Mennyivel az esküvő előtt érdemes lefoglalni téged?

Erre jó válasz nincs , inkább ezt a kérdést máshogy közelíteném meg. Nálam nagyon fontos a kommunikáció, telefonon, személyesen. Én azt szoktam javasolni, hogy ha kialakul bennetek egy érzes , hogy igen ő az az ember akivel szívesen eggyütt dolgoznátok, akkor ne habozzatok, foglaljátok le.

Készítesz e szerződést?

Természetesen készítek. Mindkét félnek szükséges hogy a megfelelő dokumentumok átolvasva , értelmezve alá legyenek írva.

Lehet nálad vászonképet rendelni ?

Igen , lehet. Extra minőségű ,és több méretű vászonképeket készítünk ami hosszú éveken keresztül lesz dísze otthonotoknak. 

Van e lehetőség papír képek rendelésére?

Igen, van. 

Milyen ruhában érkezel?

Extra figyelmet fordítok a megjelenésre. Maximálisan megadva a párnak a tiszteletet. Ing, szövetnadrag, ehhez illő cipőben.

Lehet nálad fotókönyvet (albumot) rendelni ?

Igen, lehet. Hosszú évek óta dolgozom egy kiváló csapattal, akik prémium minőségű esküvői albumot készítenek. Az album elkészítéséhez kidolgoztam egy rendszert, amit a rendelkezésre bocsájtok, nektek semmi egyéb dolgotok vele , mint kiválaszjátok mely képek szerepeljenek az albumotokban.

Készítesz videót is?

Nem. A fotózás és a videókészítés, két teljesen külön szakma. Megvannak azok a kollégák akikkel rengeteg esküvőn vettem részt és jó szívvel ajánlom. Nagyon fontos az ajánlásnál, hogy csak olyan kollégát javaslok, akit a saját esküvőmre is szívesen hívnék szolgáltatónak.

error: Content is protected !!